fredag 30. januar 2009

Første testspill

Da er den store neshornhelga i gang. Olav, Svein og DE kickstartet det hele kl 18.00. Vi innledet med diskusjoner om hva som mangler på prototypene og drøftet deretter forslag på regelendringer.

Ved innføringen av prinsessemedaljen har første delen av spillet fått mere flyt. Nå er målet å oppnå det samme i sluttfasen av spillet. I kveldens testspill har vi derfor prøvd ut følgende regelendring: Når et neshorn har klart å skaffe seg nøkkel, har de andre neshornene mulighet til å få nøkkel ved å ha den lysegrønne medaljen (svigerstien) og gå inn til Fossilene. I tillegg går prinsessa gratis i svigerstien, men ikke på fossen. Denne regelendringen gjelder i tillegg til reglene om å skaffe seg nøkkel på ordinær måte.

En annen regel vi valgte å prøve ut i samme spill gjelder på ringeklokker. Dersom man kaster dobbelt (det vil i praksis si dobbel 1, 2 eller 3) får man mulighet til å kaste en gang til og plusse på resultatet. Denne regelendringen vil i praksis gjøre det adskillig enklere å klare ei ringeklokke.

Etter flere omkamper fikk Svein omsider kastet det hele i gang. Olav lå midt i feltet, mens DE kom halsende bak med gnuen. Alle tingene lå på markedsplassen så vi ble gående der en stund. Da Svein hadde gnuen stakk de to andre. Olav fikk tekniske problemer på Apehøyden, men tok seg fint inn. Både Olav og DE styrket seg bra opp og kom samtidig til bunnen av Svigerstien. Svein ødela festen ved å fly inn med gnuen. Etter litt om og men havnet gnuen på NRK mens alle tre igjen stod på forskjellige steder ved Svigerstien. Det ble famlet litt i blinde på hva som ville være et lurt trekk. Svein hentet prinsessa og benyttet seg av "rabatten" på vei ned igjen. Olav valgte også å gå opp for å ha svigersmedaljen og dermed stå godt posisjonert for å få nøkkel senere. DE hadde flaksen på sin side og fikk servert prinsessa omtrent der som floden begynner.

DE var såpass sterkt nå at det i praksis ble liten kamp. Svein bydde opp til duell hele veien ned til Fossilene, men lyktes ikke. Om ikke annet skaffet han seg nøkkelen ved hjelp av den nye regelen. Olav og DE hadde videre noen oppgjør fra flyplassen og inn. Terningene trillet DE sin vei i aften og han kunne dermed dra i land en fin testseier. Det er for tidlig å konkludere med om de nye reglene funker, men det virker lovende.

Obama er president og DE vinner Neshornspillet, mao: Verden er atter i balanse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar