mandag 31. desember 2012

Romjul i Skippergata

På initiativ fra regjerende verdensmester Svein ble det spilt neshorn hos Olav i Skippergata. Deltok gjorde den harde kjerne dvs Svein, Olav og DE. Ny regel for for dagen var at alle fikk utdelt en av hver tingbrikke ved spillets start. Dermed lå det ingen ting ute på brettet.

Olav trakk det korteste strået og fikk dermed begynne. Han så ingen grunn til å gå rundt grøten og gikk derfor sporenstreks til svigerstien. Han fikk med seg prinsesse og medaljer uten så mye som en skramme, og havnet til slutt på flyplassen i bunnen av stien. Gnupasser DE kom motsatt vei og tenkte at gnuen måtte overleveres snarest for at ikke Olav skulle fly avgårde. Imidlertid ble Olav dyttet bort fra flyplassen i samme operasjon, og da endrer vilkårene seg betraktelig. I farten glemte DE denne ørstore detaljen, noe som medførte at gnuen kom raskt i retur og Olav stakk med prinsessa på ryggen.

Etter at nøkkel var sikret kom Olav nok en gang på en småflyplass. Svein, som satset på å styrke seg opp mens han ventet, ble dermed fintet langt opp i Gyldenløvesgate. Veien lå åpen for Olav som grep sjansen og stormet mot mål. Litt kladding i siste sump var intet annet enn en kort utsettelse på en av tidenes raskeste seire i neshornspillet. Det hele tok vel ca 20 minutter.

Dermed var det klart for runde nr 2. Denne gangen var det Svein som gikk offensivt til verks. Med gnuen på NRK ble prinsessa hentet, dog i kamp mot Olav. Etter dette bølget det litt fram og tilbake. Både DE og Olav hadde sine moments og skaffet seg både medaljer og nøkler. Svein spilte imidlertid svært taktisk klokt og ble til slutt den sterkeste. I finalen satt han først Olav sjakk matt i en av sumpene, før DE til slutt ble for lett i kampene på oppløpet. Well played!

Det er muligens litt tidlig å konkludere på den nye regelen. Referenten har likevel gjort seg opp noen tanker. Spilletiden er uten tvil blitt forkortet. Vi mister den innledende runden med taktisk posisjonering om kampen rundt tingene. Dette trenger nødvendigvis ikke være negativt. Gnuen har nok litt lettere for å havne på NRK i starten ettersom man ikke taper stort på å gå innom her. Tidligere måtte man kaste seg ut, og kunne risikere å tape mye terreng i kampen om tingene. Nå kan man bare betale seg ut og deretter fortsette ferden uten at man taper nevneverdig. Men alt i alt synes jeg det er en spennende regel som jeg tror kan ha mye for seg. Det ble mer fart i spillet og det medfører at det får en bredere appell. Tidligere har det ofte blitt langdrygt, og da blir det gjerne kjedelig. Jeg er absolutt klar for å testspille mere med denne regelen. Imøteser kommentarer fra de andre spillerne.

2 kommentarer:

  1. Godt referat. Jo, det blir jo mer fart i spillet med ei gang, men mister jo også litt av den rolige starten med oppbyggelig taktikkeri som også kan være bra. Minusene i spillet er når det går inn i forutsigbare faser, eller at en det drar ut i uspennende sekvenser. Jeg tenker at det var noe i riktig retning.

    Vi kan se til neste gang, men jeg er også innstilt på å prøve det samme igjen. Tenker også ellers at vi gjerne kan teste ut flere momenter. Vi har jo jobba mye med spillet, og kanskje vi må bare finne de forløsende regler/nyvinnger for at spillet skal få en ny giv, og få en bedre spenningsoppbygning. Det er jo litt kjedelig når noen vinner dama rett ved det fete huset, og må heilt tilbake til Fossilene for å få nøkkel f.eks. Kanskje vi kan finne på noe der, f.eks. at hvis en bare har eid dama, at en kan gå og få nøkkel? Kanskje vi skulle tatt ei langhelg igjen med litt regeltesting/guttetur med litt sportslige utskeielser. Det kunne være noe.    SvarSlett
  2. eventuelt at hvis jeg fikk hekta meg på innbetalingene til bongo-kontoen, og betalt meg opp på deres nivå, så kunne vi ta en sportstur til Brutalis-løpet eller en annen anledning, kombinert med spillutvikling, kanskje som en årlig sak, det er lettere når en har avtalt ting lang tid i forveien, enn å presse plass til det bare et par helger fram,

    SvarSlett